Λογοθεραπεία έναντι Λογοθεραπείας

Ως ασκούμενος λογοπαθολόγος στο ιδιωτικό ιατρείο, λαμβάνω πολυάριθμες κλήσεις από γονείς που με ρωτούν αν μπορώ να παρέχω στο παιδί τους μαθήματα εκφοράς για την εκφορά λέξεων. Αυτό είναι όταν πρέπει να δώσω στους γονείς πληροφορίες σχετικά με την προπόνηση λόγου έναντι της λογοθεραπείας και γιατί είναι σημαντικό να διακρίνουμε τις δύο υπηρεσίες.

Καταρχάς, οι περισσότερες ιατρικές ασφαλιστικές εταιρείες καλύπτουν το κόστος της λογοθεραπείας αλλά όχι το κόστος της εκπαίδευσης λόγου, επομένως. οι γονείς πρέπει να πληρώσουν για την εκπαίδευση ομιλίας.

Δεύτερον, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, οι πιθανότητες είναι ότι το παιδί δεν έχει κατακτήσει την παραγωγή του λόγου. Ή το παιδί μπορεί να έχει διαταραχή ομιλίας.

Η λογοθεραπεία βοηθά τα παιδιά που στυτικη δυσλειτουργια δυσκολεύονται να παράγουν σωστά ήχους κατάλληλους για την ηλικία τους για ιατρικούς λόγους, πνευματικούς λόγους ή απλώς καθυστερούν στην ανάπτυξη από γνωστές και άγνωστες αιτίες. Έτσι, όταν ένας γονέας καλεί έναν λογοπαθολόγο (λογοθεραπευτή) για να τη ρωτήσει σχετικά με την εκπαίδευση λόγου για ένα παιδί ηλικίας 3 ετών έως 17 ετών, ο λογοπαθολόγος μπορεί να προσκαλέσει τον γονέα να επισκεφθεί το γραφείο για να πραγματοποιήσει μια δωρεάν (ή ελάχιστο κόστος) έλεγχος ομιλίας της ομιλητικής συμπεριφοράς του παιδιού και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στον γονέα.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα παιδιά αναπτύσσονται και μεγαλώνουν με τον δικό τους ρυθμό. Ναι, το παιδί σας μπορεί να επισκεφθεί το ιατρείο του γιατρού για μια επίσκεψη στο καλάθι για να ελέγξει την κατάσταση των αναπτυξιακών του ορόσημων όσον αφορά τις δεξιότητες ανάπτυξης και επικοινωνίας. Ωστόσο, ο γιατρός του παιδιού σας πρέπει να γνωρίζει ότι κάθε παιδί δεν πληροί τις αναπτυξιακές κατευθυντήριες γραμμές την ακριβή στιγμή, αλλά το παιδί σας πρέπει να βρίσκεται εντός των ορίων της εγγύτητας. Εάν το παιδί σας δεν εμπίπτει στα όρια της εγγύτητας των ορόσημων επικοινωνίας, τότε ο γιατρός του παιδιού σας θα πρέπει να παραπέμψει το παιδί σας σε έναν λογοπαθολόγο για αξιολόγηση ομιλίας και γλώσσας.

Υπάρχουν φορές που τα μεγαλύτερα παιδιά (έφηβοι) μπορεί να χρειάζονται εκπαίδευση λόγου για δραστηριότητες όπως: υποκριτική, συζήτηση και προφορικές παρουσιάσεις. Είναι στη διακριτική ευχέρεια του λογοπαθολόγου να αποφασίσει ποιο μοντέλο πρακτικής είναι καλύτερο για το παιδί.

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν απευθυνθείτε σε έναν λογοπαθολόγο για να βοηθήσετε το παιδί σας στην εκπαίδευση ομιλίας: η ικανότητα ακοής του παιδιού σας, είναι βαρήκοος, έχει ιστορικό μολύνσεων στο αυτί. το σχήμα του στόματος του παιδιού σας, μερικές φορές τα παιδιά μπορεί να χρειαστούν προσθετική λόγω του σχήματος του στόματός τους (παρόμοια με τα σιδεράκια για να διευρύνουν ή να περιορίσουν την περιοχή της υπερώας του στόματος). ή το γλωσσικό frenulum του παιδιού σας περιορίζει την κινητικότητα της γλώσσας του; Ή μήπως η δυσκολία της ομιλίας του παιδιού σας είναι δευτερεύουσα σε ιατρικό ζήτημα;

Υπάρχουν τόσα πολλά στοιχεία για τη διαδικασία της ομιλίας και τον μηχανισμό ομιλίας που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν απευθυνθείτε σε έναν παθολόγο ομιλίας για να παράσχει εκπαίδευση ομιλίας στο παιδί σας.

Λάβετε υπόψη σας, λοιπόν, ότι ο λογοπαθολόγος μπορεί να πραγματοποιήσει μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση ομιλίας και γλώσσας, για να αποκλείσει οποιαδήποτε διαταραχή ομιλίας και/ή γλώσσας, προτού παρέχει εκπαίδευση ομιλίας. Θα είστε υπεύθυνοι να πληρώσετε για την αξία αυτής της υπηρεσίας.

Επιπλέον, ένας λογοπαθολόγος με έδρα το σχολείο μπορεί να μην παρέχει εκπαίδευση ομιλίας, επειδή τα σχολεία και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προσλαμβάνουν λογοπαθολόγο μόνο για την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών παρέμβασης (λογοθεραπείας και γλωσσικής θεραπείας), που κρίνεται ιατρικά απαραίτητη, για να βοηθήσει στη βελτίωση της γενικές δεξιότητες επικοινωνίας στο ακαδημαϊκό του περιβάλλον.

Η Cynthia Willis, M.Ed., CCC-SLP έχει κερδίσει τα υψηλότερα διαπιστευτήρια που απαιτούνται για την άσκηση της παθολογίας της ομιλίας-γλώσσας στο ιδιωτικό ιατρείο. Η Cynthia Willis έχει κερδίσει το Πιστοποιητικό Κλινικής Ικανότητας (CCC) από την American Speech-Language-Hearing Association (ASHA), του οποίου είναι μέλος.

Η κα Willis είναι κάτοχος άδειας από το Συμβούλιο Εξεταστών της Πολιτείας της Βόρειας Καρολίνας για την παθολογία της ομιλίας και την ακοολογία. Ολοκλήρωσε το πρώτο έτος των προπτυχιακών της σπουδών στο Brooklyn College a City University of New York (CUNY). μεταγράφηκε στο Fayetteville State University όπου απέκτησε πτυχίο Bachelor of Arts (BA) στον «Λόγο και Θέατρο» και σπούδασε στην «Κοινωνιολογία» (σπούδασε πολυπολιτισμικότητα και υποκουλτούρες). Η κα Willis απέκτησε το πτυχίο της Master of Education (M.Ed.) από το Central University της Βόρειας Καρολίνας όπου σπούδασε “Διαταραχές Επικοινωνίας”.